Krutonger

Används vanligen som topping på sallader eller soppa.

Ingredienser (4-6 portioner):

  • 4 skivor ljust torrt bröd, tärnat
  • Olivolja
  • Ev. peppar, vitlök, örter etc.
  • Salt

Gör så här:

  1. Skär brödet i mindre bitar.
  2. Ugn eller spis:
    1. Alternativ i ugn:
      1. Sätt ugnen på 200 grader.
      2. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper.
      3. Ringla över olivoljan. Blanda runt med händerna och strö över lite salt.
      4. Rosta i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Rör om då och då.
      5. Tillsätt ev. andra kryddor i slutet av stektiden.
    2. Alternativ på spis:
      1. Hetta upp olivolja i en stekpanna.
      2. Stek brödbitarna i olivoljan i ca 5 minuter eller tills de får lite färg och blir frasiga.
      3. Salta. Tillsätt ev. andra kryddor mot slutet av stektiden så att de får steka med ett par minuter.
  3. Låt svalna innan servering. Förvaras torrt.