Krutonger

Används vanligen som topping på sallader eller soppa.

Ingredienser (4-6 portioner):

  • 4 skivor ljust bröd
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • Ev. vitlök, pressad
  • Ev. örtkryddor

Gör så här:

  1. Skär brödet i mindre bitar.
  2. Ugn eller spis:
    1. Alternativ i ugn:
      1. Sätt ugnen på 200 grader.
      2. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper.
      3. Ringla över olivoljan. Blanda runt med händerna och strö över lite salt.
      4. Rosta i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Rör om då och då.
      5. Tillsätt ev. andra kryddor i slutet av stektiden.
    2. Alternativ på spis:
      1. Stek bitarna i olivolja i en stekpanna ca 5 minuter eller tills de får lite färg.
      2. Salta. Tillsätt ev. andra kryddor i slutet av stektiden.
  3. Låt svalna innan servering. Förvaras torrt.