Används vanligen som topping på sallader eller soppa.
Ingredienser (4-6 portioner):
- 4 skivor ljust bröd
- 2 msk olivolja
- salt
- Ev. vitlök, pressad
- Ev. örtkryddor
Gör så här:
- Skär brödet i mindre bitar.
- Ugn eller spis:
- Alternativ i ugn:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper.
- Ringla över olivoljan. Blanda runt med händerna och strö över lite salt.
- Rosta i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Rör om då och då.
- Tillsätt ev. andra kryddor i slutet av stektiden.
- Alternativ på spis:
- Stek bitarna i olivolja i en stekpanna ca 5 minuter eller tills de får lite färg.
- Salta. Tillsätt ev. andra kryddor i slutet av stektiden.
- Alternativ i ugn:
- Låt svalna innan servering. Förvaras torrt.