Makaronilåda

Receptet kan varieras med med olika örter och man kan använda tomater i den form man har hemma, t.ex. smaksatt pastasås, passerade tomater, ketchup mm.

Ingredienser (4 portioner):

  • 4 portioner pasta (vanligen makaroner)
  • 500 g blandfärs
  • Salt och peppar
  • 400 g hackade tomater
  • Basilika
  • 4 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl riven ost

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, men koka den 1 minut kortare.
  3. Stek färsen i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Häll i tomater och krydda efter behag.
  4. Vispa ihop ägg och mjölk.
  5. Häll makaronerna i en ugnsform, ca 20 x 30 cm. Blanda ner färssåsen och rör runt. Häll över äggstanningen och strö osten överst. Sätt in formen mitt i ugnen ca 15 minuter.