Pytt i panna

Ingredienser (4 portioner):

  • 1200 g potatis (helst stora potäter, då går det snabbare att tärna dem)
  • 3 stora gula lökar
  • 600 g stekt eller kokt kött och korv (man kan förstås blanda, t.ex. med en del kryddkorv för att få mer hetta i rätten)
  • 3 msk smör
  • Salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Skala och skär potatisen i ca 1×1 cm stora tärningar. Lägg dem i en bunke. Skölj potatisen i rinnande kallt vatten ca 5 minuter, rör om då och då så att stärkelsen sköljs bort. Häll potatisen i ett durkslag och låt den rinna av ordentligt.
  2. Skala och hacka löken. Skär köttet/korven i ca 1×1 cm stora tärningar.
  3. Stek potatisen i omgångar i smör tills den är mjuk och har fin färg. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Stek löken och köttet/korven i några minuter så de bryns.
  5. Blanda alla ingredienser i stekpannan och låt dem stekas ytterligare några minuter.
  6. Smaka ev. av med mer salt och peppar. Garnera gärna med hackad, färsk persilja.
  7. Servera med stekt ägg.