Remouladsås

Kall sås som är god till fisk, särskilt stekt. I princip är remouladsås en vanlig majonnäs som blandas med hackad syltlök, ättiksgurka och andra inlagda grönsaker. Den gula färgen och lite smak får såsen av curry och/eller gurkmeja.

Ingredienser:

  • ½ dl ättiksgurka
  • ½ dl syltlök
  • 1 dl inlagda grönsaker som morot, blomkål osv. eller ta mer av ättiksgurka och syltlök
  • 1½ dl majonnäs
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 krm salt och vitpeppar
  • 2 msk kapris (valfritt)
  • ½ krm vitpeppar
  • ½ tsk curry (valfritt)
  • 2 krm gurkmeja (valfritt)

Gör så här:

  1. Hacka ättiksgurka, syltlök, pickles samt kapris grovt.
  2. Lägg i en skål.
  3. Blanda i majonnäs.
  4. Smaka av med citronsaft, salt, peppar, curry och gurkmeja.
  5. Förvara remouladsåsen i kylen. Remouladen blir godare efter någon timme.