Schnitzel

Schnitzel görs på fläskkött eller kalv. Köttbitar bankas tunt och dubbelpaneras före stekning. Fläskschnitzel görs, såklart, på fläskkött och wienerschnitzel görs på kalvkött.

Ingredienser:

  • 4 skivor finare fläsk- eller kalvkött (motsvarar 400 g)
    • Det blir bra om man använder skivor av fläskkarré eller fläskytterfilé
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd

Gör så här:

  1. Banka ut köttskivorna riktigt tunt. Krydda med salt och peppar.
  2. Knäck äggen i en djup tallrik och vispa upp dem lätt.
  3. Häll vetemjöl resp. ströbröd i två andra djupa tallrikar.
  4. Vänd köttskivorna i mjöl, därefter i ägg och sist i ströbröd.
  5. Stek dem i rikligt med smör och olja ca 3 minuter per sida. Servera genast.