Kyckling med currysås

Ingredienser:

  • 700 g kyckling
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3,5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1-2 tsk curry
  • Salt
  • Peppar

Gör så här:

  1. Hacka löken och pressa vitlöken.
  2. Skär kycklingen i små bitar.
  3. Fräs löken och vitlöken i smör på medelvärme i en stekpanna. Lägg undan i en större kastrull.
  4. Bryn kycklingen i omgångar i stekpannan. Krydda med salt, peppar och curry. Lägg över färdigbrynt kyckling i kastrullen med löken.
  5. Tillsätt grädde och mjölk i valfria proportioner beroende på vilken fetthalt och hur tjock konsistens som önskas. Använder du större andel mjölk kanske du behöver reda såsen så att den blir lagom tjock.
  6. Låt koka upp och sjuda i ca 5-10 min medan du smakar av.