Spaghetti carbonara

Snabbtillagad Carbanora med svensk touch som är både enkel och god att göra.

Ingredienser (4 portioner):

  • 300 g spaghetti
  • 1 tsk olivolja
  • 150 g bacontärningar/bacon
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st ägg
  • 1/2 dl grädde
  • 100 g riven parmesanost
  • 1/2 tsk salt
  • Grovmalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Koka spaghetti med olivolja.
  2. Hacka lök och vitlök fint samt ev. baconen.
  3. Stek baconen. När baconen är knaprig, lägg över det på ett fat.
  4. Fräs löken genomstekt.
  5. Vispa under tiden ihop grädde och ägg lätt (använd inte elvisp). Rör ner den rivna osten och tillsätt salt.
  6. Häll tillbaka baconen i stekpannan. Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och blanda med bacon och lök.
  7. Rör kraftigt ned äggblandningen i stekpannan och servera!