Chili con carne

Ingredienser (6 portioner):

  • 3 gula lökar
  • 500 g nötfärs
  • 1 ½ msk olivolja
  • färsk eller torkad chili (efter smak, förslagsvis 2 röda)
  • 1 paprika
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 ½ msk soja
  • 1 ½ st burk hela tomater (à 400 g)
  • 2(-3) st burkar vita bönor i tomatsås (à 440 g)

Gör så här:

  1. Skala och hacka löken. Hacka även paprikan. Bryn färsen i oljan i en gryta tills den fått fin färg. Blanda ner löken och låt den steka med en stund. Smaka av med chili, paprika, svartpeppar, salt och soja.
  2. Tillsätt tomaterna och låt alltsammans koka ihop (utan lock) tills smaken är mustig och röran blivit tjock. Ju längre koktid, desto fylligare smak.
  3. Tillsätt bönorna och låt alltsammans bli varmt. Smaka av med mer kryddor om så behövs.

Till servering:

  • Servera rätten rykande het med tillbehören (nachos, bröd eller ris) och om man vill en sallad med strimlad salladskål, rikligt med hackad persilja och en vinägrettsås.